Tadić podržao Paradu ponosa

Predsednik Srbije Boris Tadić primio je delegaciju gej i lezbejskih organizacija iz Srbije i podržao održavanje Parade ponosa u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2010.

18:22

Default images

"Zajednički je ocenjeno da će održavanje Parade ponosa predstavljati civilizacijski iskorak i pokazati da Srbija postaje društvo bezbedno za sve svoje građane",navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči o položaju GLBT osoba, pri ćemu su aktivisti upoznali Tadića o svakodnevnim pretnjama koje primaju i teškoćama koje imaju u svakodnevnom životu.

Aktivisti su rekli Tadiću šta je sve GLBT pokret prethodnih godina učinio na pitanju povećanja vidljivosti problema sa kojima se ova zajednica svakodnevno suočava, navodi se u saopštenju.

Delegaciju su činili aktivisti i aktivistkinje Gej lezbejskog info centra, Gej strejt alijanse i Kvirija centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: