Eksterna pomagala za kerušu Milu

Keruši Mili, kojoj je nepoznata osoba odsekla sve četiri šape, neće biti ugrađene proteze, ali će dobiti eksterna pomagala, odlučila je Stručna komisija.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 30.06.2010.

17:26

Default images

Komisija je prihvatila stav stručnjaka specijalizovanih klinika iz Nemačke i Švajcarske da operacija sa ugradnjom proteza nije najbolje rešenje.

Opšte stanje keruše je zadovoljavajuće, primenjene kardiološke, antibiotske i potporne terapije dale su rezultate i više ne postoje infekcije povreda, respiratornog, digestivnog i urogenitalnog trakta.

Takođe, utvrđeno je da su rane, koje je keruša Mila zadobila kada joj je nepoznata osoba u aprilu surovo odsekla sve četiti šape, u završnoj fazi zarastanja, pa u potpunosti treba isključiti hiruršku intervenciju, izradu i inplantiranje unutrašnjih proteza, već treba izraditi eksterne proteze koje imaju mogućnost skidanja.

Odluku o materijalima od kojih će biti izrađene proteze Komisija će doneti sledeće nedelje posle novog pregleda povređenog psa, u kome će učestvovati i protetičari.

Iz "Veterine Beograd" ukazali su i da je Mili neophodna socijalizacija u nekoj porodici, a posle osposobljavanja psa za život uz pomoć proteza, Sekretarijat će doneti kriterijume koje treba da ispune oni koji se budu prijavili za usvajanje mešanca, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: