Nemačka osniva klimatski fond

Vlada Nemačke saopštila je da osniva 500 miliona dolara vredan klimatski fond.

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2010.

19:58

Default images

Iz tog fonda će se odobravati zajmovi zemljama u razvoju za mikrofinansiranje projekata kao što su kupovina novih zamrzivača za supermarkete i uvođenje grejanja na biomasu, sa ciljem smanjenja emisija gasova s efektom staklene bašte.

Nemački ministar ekologije Norbert Retgen izjavio je da je taj fond rezultat konferencije o klimi koja je održana u decembru u Kopenhagenu, gde je Nemačka obećala da će sprovoditi konkretne projekte.

Nemačka bankarska grupacija KfW, koja ima podršku vlade, upravljaće tim fondom, koji će biti pokrenut sa 100 miliona dolara javnog novca i nastojati da pribavi još sredstava kako od javnih institucija, tako i od privatnih investitora.

Retgen je rekao da neophodna transformacija na globalnom nivou ka efikasnijem korišćenju energije ne može biti ostvarena bez privatnih finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: