Kalinić u Srbiji kroz četiri meseca

U naredna četiri meseca može se očekivati da Hrvatska Srbiji izruči pripadnika Zemunskog klana Sretka Kalinića, kaže ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.06.2010.

13:08

Default images

On se danas u Somboru sastao sa svojim hrvatskim kolegom Tomislavom Karamarkom.

Dvojica ministara razgovarali su o saradnji policija dve države i regionalnom centru za borbu protiv organizobvanaog kriminala.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da će sporazum koji sutra treba da potpišu ministri pravde Srbije i Hrvatske omogućiti da se kriminalcima sudi u zemlji u kojoj su vršili krivčna dela.

On kaže da će procedura izručenja sada biti pojednostavljena i kraća nego ranije.

Dačić kaže i da su srpskim vlastima dati na uvid iskazi koje je Kalinić davao hrvatskim istražnim organima.

On ipak dodaje da će biti neophodno da Kalinić i pred našim organima da iskaz, a očekuje da će se tako doći i do određenih novih saznanja.

"Očekujemo da na osnovu iskaza Kalinića i Miloša Simovića dobijemo nova saznanja o više od 20 teških krivičnih dela počinjenih većinom na teritoriji Srbije", rekao je Dačić.

Dvojica ministara su, osim o borbi protiv organizovanog kriminala, danas razgovarali i pretnji terorizma i nedavnom napadu na policijsku stanicu u Bugojnu.

Ministri kažu da i u ovoj oblasti postoji razmena informacija i da se sarađuje sa organima Bosne i Hercegovine

Ministar Karamarko je istakao da ne smemo potceniti opasnost od mogućih terorističkih akata i vehabizma u ovom regionu.

"Nemamo iluzije da se takve stvari (teroristički akti) ne mogu dešavati svugde", rekao je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske.

Dačić i Karamarko su razgovarali i o formalnom osnivanju Regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala, kako je dogovoreno u maju.

Obojica su se složila da taj centar, i sama saradnja dveju policija, već dobro funkcionišu, a ponovioli su i da je poziv drugim državama regiona da se uključe u rad centra i dalje otovren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: