Avganistan: Ubijeno 16 ekstremista

U dve operacije na severu i istoku Avganistana ubijeno je 16 ekstremista, među kojima i jedan komandant talibana, saopštili su NATO i avganistanski zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 27.06.2010.

13:41

Default images

Osam ekstremista, među kojima i lokalni komandant talibana, ubijeni su u vazdušnom napadu američkih snaga u subotu u provinciji Kunduz na severu zemlje.

Meta napada bila je grupa ekstremista koja se sastajala na jednom polju u nenaseljenom području Bagi Širkat u okrugu Čahar Dara, oko 30 kilometara zapadno od grada Kunduza.

Avganistanski zvaničnici su rekli da je među poginulima i jedan komandant talibana koji je učestvovao u švercu oružja, saopštio je NATO i dodao da u napadu nije bilo ranjenih civila.

Osam ekstremista je ubijeno u vojnoj operaciji NATO i avganistanskih snaga u subotu uveče okrugu Diak u provinciji Gazni na istoku zemlje.

NATO i američke snage nastavljaju operacije u Avganistanu dok se čeka dolazak novog komandanta generala Dejvida Petreusa, pošto je američki predsednik Barak Obama smenio generala Stenlija Mekristala.

Mekristal je smenjen posle objavljivanja članka u časopisu "Roling stoun", u kome su generalovi najbliži saradnici kritički govorili o okruženju predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: