BIH: Poginuo policajac u eksploziji

Policija BiH uhapsila je Harisa Čauševića, zvanog Oks, i još nekoliko osoba osumnjičenih su aktivirali eksploziju iza Policijske stanice u Bugojnu.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 27.06.2010.

11:04

Default images

U eksploziji je nastradao policajac Tarik Ljubiškić.

Čaušević je nakon aktiviranja eksplozivne naprave jutros u 4.50 časova pokušao da pobegne sa lica mesta, ali je ubrzo uhapšen i nalazi se u Policijskoj stanici Bugojno, gde je priznao da je izvršio napad.

Pored Čauševića, policija je uhapsila i Džemala Tojagića iz Donjeg Vakufa, a privedene su još tri osobe. Za jednom osumnjičenom osobom se još traga.

Čaušević je od ranije poznat organima gonjenja zbog vršenja krivičnih dela, a kako je javila Federalna TV, Čaušević je u vezi s Rustempašićevom grupom, optuženom pred Sudom BiH za terorizam.

Privedeni se, kako navodi Federalna TV, prema prvim informacijama, dovode u vezu sa vehabijskim pokretom.

U bolnicu u Bugojnu je, nakon eksplozije, prebačen jedan policajac, dok je policajka Edina Hindić (26), koja je zadobila teže povrede glave, grudnog koša i trubuha, prevezena u Klinički centar Sarajevo.

Pomoć lekara zatražilo je šest povređenih policajaca, od petnaestak koji su se u trenutku eksplozije nalazili u policijskoj stanici u Bugojnu.

Policijska stanica u Bugojnu je veoma teško oštećena, automobili koji su se nalazili u blizini su spaljeni, dok su od siline detonacije popucali prozori na zgradama udaljenim i do 300 metara od policijske stanice.

Većina zvaničnika u BiH oštro je osudila napad.

Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić najoštrije je osudio jutrošnji napad i uputio izraze saučešća porodici poginulog policajca.

Ministar za bezbednost BiH Sadik Ahmetović izjavio je u Bugojnu da je ovo "klasični teroristički akt" i "napad na instituciju države".

Zlatko Miletić, direktor Federalne uprave policije, izjavio je da će državni tužilac voditi uvidjaj i pozvao gradjane na strpljenje, izražavajući nadu da će ovaj slučaj biti uskoro rešen.

"Svi se moramo boriti protiv terorizma, koji nije samo problem institucija za sprovodjenje zakona već i šire društvene zajednice", izjavio je lider SDA i predsedavajući Doma naroda BIH Sulejman Tihić, koji je posetio Bugojno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: