Partnerstvo Srbije i UN

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremič i koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante potpisali petogodišnju strategiju partnerstva Srbije i UN.

Izvor: B92

Petak, 25.06.2010.

17:37

Default images

Strategija partnerstva za Srbiju označava početak nove ere u saradnji između Vlade Srbije i Ujedinjenih nacija, rekao je Jeremić.

Strategija predviđa ulaganje od 250 miliona dolara kroz realizaciju programa i projekata u periodu od 2011. do 2015. godine, koje će zajednički koncipirati Vlada i drugi partneri.

Strategija će podržati napore Srbije u procesu evropskih integracija, navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije i kancelarije UN u Srbiji.

Programi i projekti u okviru strategije baviće se pitanjima odgovornog upravljanja, održivim razvojem i socijalnom inkluzijom i regionalnom stabilnošću i saradnjom.

"Ponosni smo što Vlada Srbije u nama vidi pouzdanog partnera dostojnog poverenja", rekao je Vilijam Infante i naveo da će strategija doprineti da se učvrsti pozicija Srbije kao regionalnog lidera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: