Dačić: Prijave zbog lažnih pisama

Krivična prijava protiv direktorke pošte u Boru zbog lažnih uplatnica sa znakom SNS-a. Naprednjaci traže da se kazne nalogodavci.

Izvor: B92

Petak, 25.06.2010.

12:13

Default images

Zbog distribuiranja lažnih uplatnica sa logom SNS-a uoči vanrednih izbora u Boru biće podnete krivične prijave protiv direktorke pošte u tom gradu i još dve osobe, kaže Ivica Dačić.

Prema najavi ministra policije Ivice Dačića, krivične prijave protiv te tri osobe biće podnete zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

SNS, međutim, navodi da je to bacanje prašine u oči i traži da policija saopšti imena nalogodavaca. Naprednjaci su podneli i krivične prijave protiv Dačića i direktora PTT Srbije Gorana Ćirića.

Ne veruj poštaru u predizbornoj kamapnji - pouka je borskih izbora. Slučaj lažnih uplatnica uskoro će dobiti epilog, bar tako veruju tužilaštvo i policija.

Uoči samih izbora u Boru podeljene su uplatnice sa izmišljenim brojem žiro računa i znakom naprednjaka u kojem se od glasača traži da im zbog troškova u kampanji uplate 1 860 dinara.

Ministar policije Ivica Dačić kaže da će protiv direktorke pošte i još dva saizvršioca biti podnete krivične prijave zbog sumnje da su uoči vanrednih lokalnih izbora u Boru zloupotrebili službeni položaj.

"Policija je prikupila sva potrebna objašnjenja u saradnji sa javnim preduzećem PTT Srbija i tužilac je okvalifikovao to delo kao zloupotrebu službenog položaja", rekao je Dačić.

"Dogovor sa tužilaštvom je da u toku dana podnese krivične prijave protiv direktorke Pošte i dva saizvršioca", dodao je ministar.

U PTT-u kažu da to preduzeće u potpunosti sarađuje sa MUP-om u ovom slučaju. Sam direktor PTT Srbije Goran Ćirić kaže da ne oseća nikakvu odgovornost.

Ćirić navodi da je Pošta Srbije svojom internom revizijom doprinela donešenju prave informacije.

“Istražni postupci su u toku i na tome možemo da se zadržimo u ovom trenutku zbog toga što je istraga u toku”, rekao je Ćirić.

“Nema daljih komentara zbog procesa istrage koja je u toku i mislim da bi to svakako uticalo na dalji tok istrage. Mi u tom smislu svakodnevno sarađujemo sa MUP- om”, dodaje on.

Naprednjaci poručuju da to nije dovoljno jer je ovo za njih izborna krađa. Oni su tužilaštvu za organizovani kriminal podneli krivične prijave protiv Dačića i Ćirića, zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i davanja i primanje mita.

SNS očekuje da budu objavljenja imena onih koji su, kako kažu, naterali direktorku pošte da protiv svoje volje prekrši zakon.

SNS će, ukoliko do utorka ne budu objavljena imena nalogodavaca, krenuti u, kako navode, drugačije akcije.

Zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić kaže da SNS ima izvesna saznanja ko bi mogao da bude nalogodavac, ali da je to posao za državne organe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: