Tijanić ostaje na čelu RTS-a?

Aleksandar Tijanić ima najviše šansi da ostane generalni direktora Radio-televizije Srbije, piše Blic.

Izvor: B92

Petak, 25.06.2010.

00:21

Default images

List podseća da će Upravni odbor Javnog servisa na sednici 30. juna izabrati novog generalnog direktora, a među 14 kandidata je i sadašnji čelni čovek RTS-a.

List ocenjuje da Tijanić ima najviše šansi da ostane na toj funkciji pošto je Upravni odbor u istom sastavu kao i pre četiri godine, kada je takođe, izabran za direktora.

Blic piše da "nema dileme da će Upravni odbor sada isto glasati".

List podseća i da je Tijanić na spisku kandidata za novog direktora, iako je doskora govorio da je "ovoga puta najdalje od odluke da se kandiduje".

"Pritisak zaposlenih i gledalaca uticao je na to da donesem ovakvu odluku, iako znam da nije pametna. Dolazi težak period za medijski Javni servis Srbije, ja to znam", kazao je Tijanić za Blic.

Pored Tijanića, kandidati za čelnog čoveka RTS-a su i nekadašnji direktor Studija B i dopisništva Rojtersa za Balkan Branimir Grulović, kao i predsednik Upravnog odbora Svetlosti iz Kragujevca Gvozden Jovanović.

Upravni odbor će razmatrati i prijave novinara Filipa Mladenovića, kao i voditelja emisije "Luda kuća" na televiziji Košava i učesnika rijaliti šoua "Farma" Dejana Stankovića.

Kandidati su i Zoran Radinović, Vesna Štrbac, Slobodan Nakarada, Nenad Nikolić i Gordana Bralić-Bingulac.

Za četvorogodišnji mandat direktora Radio-televizije Srbije konkurišu i Stojan Stojičić, Igor Ristić, Todor Simeunović i Milan Milićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: