UNS: Ćuruviji ulica u Beogradu

Beogradske vlasti saglasne su sa predlogom UNS-a da se jedna ulica u glavnom gradu nazove po novinaru Slavku Ćuruviji.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 24.06.2010.

15:42

Default images

Komisija Skupštine Beograda za spomenike i nazive ulica i trgova obavestila je Udruženje novinara Srbije (UNS) da je saglasna sa inicijativom da jedna ulica ponese ime ubijenog novinara.

Prema rečima predsednika komisije Slobodana Stanimirovića, predlog UNS je uvršten u Rezervni fond ulica i iskoristiće se kada se za to steknu odgovarajući uslovi.

U pismu koje je UNS 11. marta uputio Skupštini grada Beograda navodi se da se 11. aprila navršava 11 godina otkako je Ćuruvija ubijen.

"Ako demokratska vlast čitavu deceniju posle 5. oktobra nije u stanju da pronađe njegove ubice niti da otkrije imena nalogodavaca, smatramo da bi Skupština Beograda, u godini obeležavanja desete godišnjice 5. oktobra, morala da oda počast žrtvi koju je Slavko položio u ime demokratije i slobodnog novinarstva", stoji u pismu.

Ćuruvija je, podseća UNS, izgubio život zbog toga što nije prihvatao cenzuru vlasti, niti gušenje slobode medija koje je vlast nametala u poslednjim godinama režima Slobodana Miloševića.

Ubistvo su možda izvršili pripadnici mafije, ali nalog je po svemu sudeći došao sa vrha državne vlasti, naglašava se u saopštenju, koje je potpisala predsednica Ljiljana Smajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: