NUNS: Ne licitirati sa imenima

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocenjuje da se javnost zbunjuje licitiranjem imenima potencijalnih ubica Slavka Ćuruvije.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2010.

17:57

Default images

NUNS podseća da otkrivanje ubica jeste prvorazredni zadatak pravosudnih organa ali je još važnije da se identifikuju i pred lice pravde izvedu nalogodavci.

"Iz Specijalnog tužilaštva još pre tri godine javno predočeno da je ubistvo Ćuruvije političko ubistvo iza koga su bile državne institucije”, podseća se u saopštenju NUNS-a.

To udruženje dodaje i da je tada na listu osumnjičenih Specijalno tužilaštvo je uvrstilo pripadnike DB-a, ali i pojedince bliske Slobodanu Miloševiću.

Ubrzo posle pada Miloševićevog režima, objavljen je dosije "Ćuran" iz kojeg se vidi da su pripadnici DB-a nekoliko dana pred ubistvo intenzivno pratili Ćuruviju, u vreme prelazne saslušane su desetine pripadnika Devetog odeljenja centra DB Beograda, što nedvosmisleno ukazuje da je ubistvo Slavka Ćuruvije državni zločin, naglašava NUNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: