NP: Srušio se krov u staroj banji

Jutros oko devet sati došlo je do obrušavanja krova u Staroj novopazarskoj banji.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2010.

19:51

Default images

U trenutku obrušavanja krova u kupalištu te banje bilo je pet žena od kojih su dve zadobile povrede.

Krovna konstrukcija sagrađena od dotrajalih greda i ćerimida, obrušila se u delu gde se nalazi bazen banje pa je pravo čudo da rušenje krova nije rezultiralo tragičnim polsedicama.

Dvema ženama, starosti 50 i 59 godina ukazana je lekarska pomoć u novopazarskom zdravstvenom centru.

Od dežurnog hirurga, dr Avda Ćeranića, saznali smo da se radi o lakšim telesnim povredama i da je jedna žena otpuštena na kućno lečenje, dok je druga zadržana na odeljenju hirurgije.

Zakupac ovog objekta Ismet Hasanović čitav slučaj je prijavio policiji.

Hasanović je u telefonskom razgovoru za B92 rekao da je u više navrata ukazivao nadležnima iz zavoda za zaštitu spomenika kultre u Kraljevu na ovakav scenario, apelujući da se ovaj objekat renovira, međutim nije naišao na razumevanje.

Hasanović je naglasio da je pravo čudo i sreća da nije bilo ljudskih žrtava, ali da je sa druge strane pričinjena velika materijalna šteta.

Zdanje Stare novopazarske banje o kome je pisao čak i poznati putopisac Evlija Čelebija podignuto je na temeljima rimskih termi koje su tu postojale još u 4. veku naše ere. Tursko kupatilo podignuto je u 15. veku.

Stara novopazarska banja proglašena je spomenikom kulture i stavljena je pod zaštitu države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: