Pomoć za kuhinju u Vladičinom Hanu

Ministar poljoprivrede Saša Dragin predao je Narodnoj kuhinji u Vladičinom Hanu 1.300 kg sojinih ljuspica, koje je donirala kompanija "Viktorija grup".

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2010.

14:42

Default images

"Hvala donatoru, "Viktoriji grup", hvala svim socijalno odgovornim kompanijama koje su se uključile u ovu akciju“, rekao je Dragin.

Dragin je iz Vladičinog Hana, koji zahvaljujući ovoj donaciji, u akciji "Hrana za sve", obnavlja rad Narodne kuhinje, pozvao i druge kompanije koje mogu, da na ovaj način pokažu solidarnost sa onima koji nemaju.

"Cilj Ministarstva poljoprivrede bio je da kreiramo socijalno odgovornu agrarnu politiku i u tome smo uspeli, pažljivo vodeći računa o malim i nedovoljno razvijenim regionima naše zemlje. To je naš osnovni zadatak i obaveza koju imamo prema našim građanima koji nemaju dovoljno. Njima moramo da pomognemo", rekao je Dragin.

Predsednik opštine Vladičin Han Nenad Mitrović, koja na 23.000 stanovnika ima preko 5.000 nezaposlenih, izrazio je nadu da će, za godinu dana, zgrada Narodne kuhilnje, u kojoj se dnevno deli po 200 obroka, biti proizvodni kapacitet neke kompanije.

"Ova opština je, ekonomski gledano, danas u bezizlaznoj situaciji. Mi smo, međuitim, uspeli da sa nekim kompanijama uspostavimo odnose koji će u najskorije vreme omogućiti da ovde više radimo, a manje primamo sicijalne pomoći", rekao je on.

Tokom posete opštini Vladičin Han, ministar Dragin je, u selu Stubal, popodne posetio prvu farmu koza na jugu Srbije, u kojoj Zoran Stevanović uzgaja 65 grla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: