"Rečice nepredvidljivije od Dunava"

Usled čestih padavina moguće poplave i na jugu Srbije, jer su manje reke nepredvidljivije od Dunava, kaže načelnik sektora za vanredne situcija Predrag Marić.

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2010.

14:30

Default images

On je gostujući u jutarnjem programu televizije B92 rekao da su vanredni timovi za spasavnje stalno na terenu i da prate situaciju.

Marić očekuje da će Evropska investiciona banka Srbiji odbriti kredit koji će se iskoristi za izgradnju i popravku nasipa velikih reka.

"Što se tiče velikih reka, to se može predvideti, kao što ste videli prilično su bile tačne prognoze. Kada je reč o vodostaju Dunava, pratio se taj poplavni talas prošlo je prilično dobro imajući u vidu kako su prošle zemlje u regionu,. Međutim kod malih reka kod bujičnih poplava to je nemoguće i tu je izuzetno važno da regionalni timovi za spasavanje budu jako brzi i da budu spremni odmah po saznanju da je došlo do izlivanje reka da reaguju", reako je Marić.

"Kažem, opet bih posebnu pažnju posvetio jugu Srbije gde usled velikih padavina može da dođe do izlivanja i tragičnih posledica kao što je bilo u Trgovištu", rekao je Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: