Bor: Vlast kao i u Republici

URS i SDPS poručuju da će vlast u Boru formirati stranke koje čine vlast i na republičkom nivou i najavljuju veliki rad na poboljšanju standarda građana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2010.

16:07

Default images

I dok se čeka i zvanično objavljivanje rezultata Opštinske izborne komisije, iz redova naprednjaka stižu optužbe za izbornu krađu.

"Na početku kampanje rekao sam- neka je Bog u pomoći onome ko osvoji vlast u Boru. Igrom slučaja, to se desilo nama“. Ovako lider SDPS-a Rasim Ljajić, uz zadovoljstvo zbog pobede, komentariše ono što koaliciju sa URS očekuje u Boru.

Ove stranke osvojile su 23.7 odsto glasova, dok je za koaliciju oko DS-a glasalo 18.2. Sledi SNS koji je dobio podršku nešto više od 17 odsto, zatim koalicija oko SPS-a sa 11.9 odsto glasova.

Cenzus u Boru prešle su i Vlaška demokratska stranka Srbije, LDP i DSS dok SRS sa 4.54 odsto glasova birača neće imati predstavnike u lokalnom parlamentu.

U koaliciji koja je osvojila najviše glasova navode da je to pobeda politike malih životnih tema nad visokom politikom.

"Iza ovoga, svi bi želeli odmor. Kod nas neće biti odmora i neće biti otpuštanja. Tek ćemo krenuti u rast, avioinskom brzinom“, kaže nosilac liste u Boru Blagoje Spasovski.

"Naša namera je da u svim gradovima Srbije omogućimo više investicija, više posla i da ljudi koji su rođeni u svojim gradovima tu mogu da žive normalno kao i mi Beograđani“, kaže lider G17 Mlađan Dinkić.

Sa druge strane, SNS navodi da se u Boru dogodila najveća izborna krađa od 2000. godine.

Zamenik predsednika te stranke Aleksandar Vučić naveo je da su dan pre izbora poštari raznosili pisma u kojima se od građana tražilo da na račun SNS-a uplate oko 1.800 dinara, kao pomoć stranci.

Koverte nisu imale markice, a na uplatnici je adresa stranke i izmišljenim brojem žiro računom.

"Ukoliko u toku od 48 sati ne budu uhapšeni krivci i obelodanjeno ko je odgovoran za ovakvu državnu prevaru uz upotrebu državnih organa, mi ćemo podneti prijavu protiv Ivice Dačića, a odmah posle Kruševca razmišljati o velikim protestima u Beogradu“, kaže Vučić.

Na konferenciji je emitovan i snimak direktorke pošte u Boru, koja se izvinila SNS-u i Novoj Srbiji zbog ove zloupotrebe tog preduzeća.

U DS-u, Uniji regiona i SDPS-u kažu da nemaju nikakve veze sa ovim događajem, a borska policija saopštila je da intenzoivno radi na ovom slučaju i otkrivanju počinilaca krivičnog dela prevare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: