NS: Nema raskola u stranci

U Novoj Srbiji vlada jedinstvo i nema raskola unutar stranke, izjavili su lider partije Velimir Ilić i potpredsednik i gradonačelnik Čačka Velimir Stanojević.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.06.2010.

15:34

Default images

Oni su povodom glasina da u stranci vlada nejedinstvo, naglasili da je Nova Srbija "velika porodica koja složno i dobro radi svoj posao".

"Gradonačelnik Stanojević odlično obavlja svoju dužnost i među nama do sada nije bilo nikakvih nesporazuma. Mi tražimo da se više radi i uđe u nove poslove", rekao je Ilić.

"Bez ove saobraćajnice nema razvoja zapadne Srbije. Svi potencijalni investitori traže moderan autoput i aerodrom. Mi želimo da se Srbija ravnomerno razvija, a ne da ministar za ekonomiju samo za razvoj Bora obećava više od dve milijarde evra, zašta nema nikakvog pokrića", rekao je Ilić, dodajući da toliko novca nije moguće obezbediti ni za razvoj cele Srbije.

On je ocenio da se izgradnja autoputa može ostvariti samo koncesijom.

"To mora da se učini što pre, jer nam čitave oblasti ostaju bez stanovništva. Dragačevo, okolina Ivanjice i Prijepolja, na primer, se prazne, pa za 15 godina nećemo imati kome da pravimo nikakav put", naglasio je lider NS.

Povodom dešavanja u koaliciji koja vodi gradsku vlast u Čačku, Ilić je rekao da ona dobro funkcioniše i da se on u njen rad nije mešao.

"Nova Srbija u vlasti učestvuje sa SRS, SPS-PUPS i DSS. Ta koalicija je zasnovana na programskim, a ne na ideološkim načelima, i mogu reći da se usvojeni programi uspešno ostvaruju, uprkos smanjenju prenosa sredstava iz Republike, zaobilaženju Čačka od strane pojedinih ministara i ekonomskoj krizi", zaključio je Ilić.

U Čačku se, inače, moglo čuti da se pojedini funkcioneri Nove Srbije postepeno distanciraju od svog lidera.

Predsednik Skupštine grada i prvi čovek Okružnog odbora SPS Veljko Negovanović nedavno je potvrdio Tanjugu izjavu datu jednom beogradskom nedeljniku da je Velimir Ilić zaslužio da ga neko jednog dana pozove na odgovornost za sve ono što je radio u prošlosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: