KV: Štrajkači blokirali stanicu

Deo radnika Kraljevačkog "Autotransporta“ stupio je u štrajk i blokirao autobusku stanicu, zbog čega lokalne linije koje drži ovaj prevoznik ne funkcionišu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2010.

13:26

Default images

Putnici u međugradskom saobraćaju autobuse čekaju na ulici u blizini autobuske stanice.

Rad su obustavili članovi sindikata "Nezavisnost“, a njihov legitimitet osporavaju druge dve sindikalne organizacije- ASNS i Samostalna sindikalna organizacija "Autotransport“.

Ovo preduzeće, u kome radi oko 530 ljudi, privatizovano je na tenderu juna 2007. godine i većinski vlasnik je konzorcijum preduzeća "Dragon" sa Maršalskih ostrva i "Sanos" iz Skoplja.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" Nenad Kovačević rekao je da štrajkači zahtevaju raskid privatizacije, isplatu zaostalih zarada, poreza i doprinosa.

"Primili smo tek polovinu plate za novembar, nemamo overene zdravstvene knjižice. Sačekali smo da se završi školska godina, da prevezemo đake. Hoćemo plate, ali i da se utvrdi ko rasprodaje imovinu preduzeća“, kaže Kovačević.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Jovašević najavio je da će sutra biti održana najpre sednica Gradskog veća, a zatim i Skupštine grada na kojima će biti reči o problemu lokalnog prevoza i blokiranoj stanici.

"Stručne službe moraju da pronađu zakonit način da lokalni prevoz bar privremeno poverimo nekom drugom autoprevozniku. Moramo hitno iznaći rešenje za meštane udaljenih seoskih područja Kraljeva, jer oni ne mogu da sebi priušte taksi prevoz ni u hitnim situacijama“, rekao je Jovašević.

Direktor "Autotransporta“ Zoran Jablanović danas nije odgovarao na telefonske pozive.

Radnici "Autotransporta“ ove godine su već štrajkovali četiri dana u martu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: