Dinkić: Nema promene PDV-a

Neće biti promene stope PDV-a, niti promena u oporezivanju plata do kraja mandata ove vlade izjavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2010.

12:52

Default images

Premijer Mirko Cvetković objašnjava da je predlog koji je iznela ministarka finansija samo jedan od predloga o kojima se razmišlja.

Revolucionarna verzija novog poreskog zakona koju je najavila ministarka finansija Diana Dragutinović, da se za jednu trećinu smanje fiskalna opterećenja na zarade, a PDV poveća za 3 odsto nije i definitivna verzija izmene poreskog sistema.

Prema rečima premijera Mirka Cvetkovića, trenutno se razmatraju različite opcije a finalna verzija biće ponuđena u septembru.

"Njenu izjavu treba tumačiti u kontekstu izrade jednog strateško-reformskog pravca u ekonomskoj politici, koji će biti primenjen neposredno, a i biti osnov za reforme u narednih 5 pa i do 10 godina“, kaže premijer.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić pozdravlja ideju da se smanji oporezivanje rada, a da se poveća oporezivanje potrošnje, ali tek kada se slegnu potresi od svetske ekonomske krize, za 2 godine.

"Dakle u naredne 2 godine, ne očekujem nikakve promene, niti u stopi PDV-a, niti u stopi poreza na plate, porezi se neće menjati do kraja mandata ove vlade“, navodi Dinkić.

Konačan predlog zakona o fiskalnoj odgovornosti biće završen nakon posete Međunarodnog monetarnog fonda u avgustu i kako veruje ministarka finansija, do kraja godine biće i usvojen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: