Dodik: Nema priznanja Kosova

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da dok je tog entiteta Bosna i Hercegovina neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.06.2010.

15:27

Default images

Dodik je rekao i da "dejtonska BiH nije problem, a svaka druga BiH jeste problem" i da je za RS Dejtonski sporazum najbolje što je ponuđeno srpskom narodu na tom prostoru.

Dodik, koji je lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata, je na svečanoj sednici Socijalističke partije RS, poručio da nikada neće prestati da se zalaže za Republiku Srpsku.

"Ona (RS) je uslov mog političkog angažmana. Da li će na mojoj radnoj mapi biti BiH, to ćemo tek da vidimo. Ja nisam siguran da će je biti", rekao je Dodik.

On je rekao da će se zalagati da one promene Dejtonskog sporazuma koje su "izdejstvovali stranci budu preispitane u dogledno vreme".

"Mi podržavamo Dejtonski sporazum i želimo da se vratimo njegovim izvornim principima. Mi smo legalisti i u tom pogledu nikakvi zahtevi za ustavne promene mimo Dejtona u BiH ne mogu da prođu", rekao je Dodik.

Govoreći o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, Dodik je rekao da "nema potrebe da promišljamo neku novu politiku u tom pogledu" i da BiH, dok je Republike Srpske, neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije

"Podržavamo celovitost Srbije i nismo i nećemo podržati da BiH prizna nezavisnost Kosova. Nećemo to nikada uraditi i u tom smislu pratićemo zvanični Beograd", rekao je Dodik.

Na svečanoj sednici na kojoj SP RS obeležava 17 godina postojanja prisustvovao je predsednik SPS-a i zamenik premijera Srbije Ivica Dačić.

SP RS je deo vladajuće koalicije u RS, čiju glavnu okosnicu čini Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: