Bojovićev plaćeni ubica na slobodi

Glavnog egzekutora klana Luke Bojovića, Sinišu Petrića (35), zvanog Zenica, iz zatvora su "oslobodili" pripadnici JSO, piše "Blic".

Izvor: B92

Subota, 19.06.2010.

00:23

Default images

Petrić je bio angažovan na izvršenju atentata na dvojicu visokih funkcionera MUP-a Srbije po nalogu Milorada Ulemeka Legije i Darka Šarića.

On je svojevremeno, kao pripadnik grupe najmonstruoznijeg ubice u Srbiji Marinka Magde, bio osuđen na smrtnu kaznu, ali su ga pripadnici JSO-a, upravo po nalogu Legije, izveli iz zatvora Istok na Kosovu.

Petrić, koji slovi za "zver među plaćenim ubicama u regionu" trenutno je na poternici Interpola, i za njim intenzivno traga srpska policija zbog sumnji da je poslednjih godina izvršio nekoliko profesionalnih likvidacija.

Petrićeva zatvorska karijera, kako saznaje “Blic”, ukazuje na direktnu vezu sa Jedinicom za specijalne operacije, kojom je rukovodio Milorad Ulemek Legija, a koja je bila logistička podrška zemunskom klanu u švercu heroina i likvidacijama.

Pripadnici ove Jedinice, upravo po nalogu Legije su u vreme NATO bombardovanja 1999. godine na volšeban način izveli Petrića iz zatvora Istok na Kosovu, gde je služio kaznu zbog trostrukog ubistva.

"Od tada je po njihovom nalogu angažovan za brojna ubistva u zemlji i regionu", kaže izvor lista.

Laptop, koji je imao Miloš Simović u momentu hapšenja, trenutno je najvažnija tačka istrage na utvrđivanju s kim su u kontaktu bili odbegli pripadnici zemunskog klana.

Za sada je utvrđeno da su pripadnici zemunskog klana u Sloveniji bili u stalnoj vezi sa Slobodanom Resimićem, svojevremeno svedokom protiv grupe Željka Maksimovića optužene za ubistvo generala Boška Buhe. Resimić, koji slovi za Šarićevog čoveka po pitanju finansija, je i veza zemunskog klana sa pljevaljskim narko-bosom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: