Akcija suzbijanja komaraca

Jedna akcija suzbijanja komaraca iz vazduha i četiri sa zemlje urađene su ove sezone u Beogradu i one će se dorađivati kad god za to postoje uslovi.

Izvor: B92

Petak, 18.06.2010.

09:40

Default images

"To će se desiti u delovima grada u kojima ima najviše komaraca", kazala je načelnica za monitoring Sekretarijata za zaštitu životne sredine Olivera Vukićević-Radić.

"Ponovićemo akciju suzbijanja komaraca iz vazduha čim budu povoljni vremeski uslovi odnosno bar dva dana bez kiše. Dobijamo kritike da je poslednja urađena loše, ali to nije tačno."

"Akcija je urađena kako treba i na vreme, ali je godina takva da imamo neočekivane poplave u junu, visoke temperature, pa sad i povlačenje vode", kazala je Vukićević-Radićeva.

Ona je istakla da će akcije suzbijanja komaraca biti dorađivane kad god je to moguće na "alarmantnim mestima" u gradu.

Prema njenim rečima, sinoć je u akciji sa zemlje poprskano 1360 hektara površine grada čime su, između ostalog, obuhvaćeni Košutnjak, Topčidersko groblje, Ada ciganlija, Senjak, Vračar, Kalemegdanski plato, Dorćol, Zvezdarska šuma, Zemun - Gornji grad, Banjička šuma i Miljakovac.

Vukićević-Radićeva je dodala da je istovremenom akcijom suzbijanja iz vazduha i sa zemlje, započetom 9. juna, bilo obuhvaćeno 5700 hektara površine grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: