EU: Finansijska pomoć medijima

Delegacija Evropske unije u Srbiji dodeliće danas 57 ugovora medijima i organizacijama građanskog društva ukupne vrednosti 5,3 miliona evra.

Izvor: B92

Petak, 18.06.2010.

08:12

Default images

Pomoć se dodeljuje u okviru projekata ''Jačanje dijaloga između organizacija civilnog društva Srbije i EU" i ''Podrška medijima u oblasti evropskih integracija".

Za 25 medijskih kuća izdvojeno je 1,8 miliona evra, koji će im omogućiti da se usmere na razvoj profesionalnih programa i tekstova, kao i na pitanja evropskih integracija ilustrovana iskustvima običnih ljudi.

Među korisnicima bespovratne pomoći zastupljeni su štampani mediji, novinske agencije, radijske i televizijske stanice iz više gradova i opština Srbije.

Ukupno 3,5 miliona evra namenjeno je za 32 organizacije civilnog društva (OCD) radi stvaranja mreža organizacija, jačanja saradnje, razmene znanja i najboljih iskustava između OCD i EU u Srbiji.

Glavne oblasti su učešće građana u stvaranju i nadzoru javne politike, zaštita prava potrošača, borba protiv korupcije i sive ekonomije, kao i podizanje standarda profesionalnosti, partnerstvo javnog i privatnog sektora ili jačanje preduzetništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: