Tadić: Dobri odnosi sa Rumunijom

Boris Tadić i šef rumunske diplomatije Teodor Bakonski ocenili su da su odnosi dve države na visokom nivou i da treba unaprediti ekonomsku saradnju.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2010.

15:14

Default images

Tadić i Bakonski su razgovarali o bilateralnim odnosima i evropskim integracijama Srbije.

Srpski predsednik je zahvalio Rumuniji na snažnoj podršci u procesu evrointegracije Srbije.

Bakonski je istakao da njegova zemlja snažno podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Bakonski razgovarao i sa Dačićem

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Rumunije Teodor Bakonski razgovarali su danas o potrebi unapređenja međudržavne saradnje u svim oblastima.

Dačić je Bakonskom zahvalio za podršku Rumunije u procesu vizne liberalizacije i za principijelan stav o zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, saopštio je Dačihev kabinet.

Ministar Dačić je naglasio da su evropska perspektiva Srbije i konkretna podrška koju će rumunske vlasti dati vlastima u Beogradu da bi se ubrzao evropski put Srbije, bile najvažnije teme današnjeg susreta.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da je saradnja policija dve zemlje na veoma visokom nivou i da može biti primer za saradnju u svim oblastima.

Dačić i Bakonski su istakli da je potrebno pokrenuti pitanja potpisivanja bilateralnih sporazuma o malograničnom saobraćaju i naglasili potrebu otvaranja novih graničnih prelaza da bi se olakšao promet i transport između dve zemlje.

Dva ministra su se saglasila da nacionalne manjine treba da budu most saradnje dve prijateljske zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: