Poslanička pitanja u Skupštini

Poslanici republičkog parlamenta su na početku sednice Skupštine imali pravo da traže od predstavnika vlasti razne informacije.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2010.

13:07

Default images

Poslanici pojedinih opozicionih stranaka interesovali su se za zagađenost vazduha u Boru, plan za izlazak Srbije iz krize, kao i o privatizaciji Luke Beograd.

Poslanici LDP-a su primetili da su skoro svi ministri u Vladi zbog predstojećih lokalnih izbora u opštini Bor otišli u taj grad zarad kampanje, a ne kako bi istinski doprineli rešavanju velikih problema u toj opštini.

Oni su pozvali ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Olivera Dulića da saopšti podatke o tome koliko je dana u protekloj godini u Boru koncentracija štetnih materija u vazduhu bila iznad dozvoljene granice po srpskim standardima, a koliko po evropskim, koji su rigorozniji.

Liberali su postavili i pitanje kada će početi novčano kažnjavanje odgovornih za zagađenje životne sredine u toj opštini, a ministra ekonomije I regionalnog razvoja Mlađana Dinkića upitali kada će potencijali Bora, poput poljoprivrede I turizma, početi da se koriste, jer se veliki deo toga ne koristi.

Poslanici DSS-a su, povodom izjava premijera Mirka Cvetkovića da je Srbija izašla iz recesije i da se ekonomski oporavlja, rekli da građani I privrednici ukazuju da je stanje drugačije, da kurs dinara i dalje skače, da su građani prezaduženi i da kasne sa otplatama svojih kredita.

Oni su Vladu Srbije upitali šta će preduzeti kako bi ekonomska kriza u Srbiji bila prevaziđena.

Radikali su ponovo zahtevali odgovore u vezi s postupkom privatizacije Luke Beograd I "Večernjih novosti", te protestovali što im vlast nije dostavila odgovore na ranije postavljena pitanja.

Poslanici su potom nastavili razmatranje preostalih tridesetak amandmana na Predlog zakona o elektronskim komunikacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: