"Danas": Kalinić skriva tragove

Tužilaštvo za organizovani kriminal još nije od MUP Hrvatske dobilo zapisnike sa saslušanja pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića, saznaje "Danas".

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2010.

00:17

Default images

Postoji visok stepen sumnje u Kalinićeve tvrdnje da je ubio dvojicu pripadnika zemunskog klana - Milana Jurišića i Ninoslava Konstantinovića.

Kako objašnjava izvor lista, Kalinić pokušava da skrene istragu tvrdnjama da je u Španiji ubio Milana Jurišića, zatim njegovo telo samleo i spakovao u plastične vreće, koje je bacio u reku.

Kalinić je Ninoslava Konstantinovića navodno ubio i zakopao u blizini autoputa Beograd - Zagreb.

Prema izvoru lista "Danas", Kalinićev cilj je najverovatnije da zaštiti upravo ovu dvojicu odbeglih "Zemunaca" jer se godinama krio zajedno sa njima i Milošem Simovićem po iznajmljenim stanovima u Zagrebu.

Prema navodima beogradskih medija, odluku o ubistvu dvojice odbeglih pripadnika klana navodno je doneo Luka Bojović i po njegovom naređenju Miloš Simović je prošle srede u Zagrebu pucao u Kalinića i ranio ga. Navodni motiv je borba za primat u srpskom podzemlju.

Beogradska štampa tvrdi i da je jedan srpski biznismen naručio Kalinića da ubije Jurišića i Ninoslava Konstantinovića i da je ta ubistva, koja je trebalo da odradi Kalinić, preko Miloša Simovića naručivao i plaćao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: