Završeno suđenje Miletu Dragiću

Čitanjem završnih reči u zrenjaninskom osnovnom sudu završeno je suđenje Miletu Dragiću, vlasniku istoimene firme za proizvodnju vojne opreme.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2010.

16:15

Default images

Presuda Dragiću, koji se tereti za zloupotrebu ovlašćenja u privredi u pokušaju i krivično delo nedozvoljenog držanja eksplozivnih materija, biće izrečena u petak, 18. juna.

Dragić je rekao da je tužilaštvo četvrti put promenilo optužnicu, a da su od tri prethodne odustali jer su "bile pune laži" i jer su se sami uverili da je to besmislica.

"Četvrtu su napisali, a samo nijanse promenjene. Dokazao sam i sad na sudu da je ispisana i protkana lažima", kazao je Dragić.

On je optužio potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića da stoji iza "inscenirane lažne političke afere" i kazao da mu to nikad neće oprostiti.

"On će kad tad morati da izađe pred lice pravde i odgovara za svoje postupke", izjavio je danas Dragić nakon završetka suđenja.

Suđenje Dragiću razdvojeno je od postupka ostaloj trojici optuženih u aferi "pancir" jer se Vojno odeljenje Okružnog suda u Beogradu oglasilo funkcionalno i stvarno nenadležnim pošto Dragić nije vojno lice.

Pored Dragića, u aferi "pancir" optuženi su bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić, nekadašnji pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Milun Kokanović i bivši načelnik Odeljenja za razvoj i opremanje Generalštaba Vojske SCG Jovica Vučković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: