Vekarić: Pobediti mafiju u regionu

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić najavio nove udarce podzemlju i ocenio da je mafija u Srbiji i Hrvatskoj slabija nego ikad u proteklih 10 godina.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2010.

12:35

Default images

Vekarić je rekao da je hapšenje ubica premijera Zorana Đinđića, koji su se vešto skrivali punih sedam godina, "velika prekretnica u istoriji Srbije".

On je u intervjuu zagrebačkom nedeljniku "Globus" saradnju vlasti Srbije i Hrvatske u borbi protiv kriminala ocenio fenomenalnom.

"Ustavne promene u Hrvatskoj kojima se otvara mogućnost da Hrvatska drugoj državi izručuje svoje državljane ako su oni počinili teško krivično delo, velik je korak napred", rekao je Vekarić.

Zamenik tužioca za ratne zločine je dodao da je Srbija ukinula zabranu izručenja svojih državljana, pa bi, kad to učini i Hrvatska, dve države trebalo da potpišu sporazum o međusobnom izručenju teških kriminalaca.

"Globus je preneo i ocenu tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića o dobroj saradnji sa saradnji s hrvatskim tužilaštvom.

"Počiniocima ratnih zločina i organizovanog kriminala više nema mesta na području Hrvatske i Srbije. Hapšenje Miloša Simovića za to je jasan dokaz.

Hapšenjem još nekih ljudi osumnjičenih za ratne zločine utrli smo put snažnoj saradnji između Beograda i Zagreba koja je postala kičma borbe protiv organizovanog kriminala u regionu", rekao je Vukčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: