Tihić: Osudićemo zločine nad Srbima

Parlament BiH treba da donese rezoluciju o osudi svih zločina tokom ratova 1990-ih, ali tek pošto donese Rezoluciju o Srebrenici, kaže Sulejman Tihić.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2010.

00:17

Default images

Predsedavajući Doma naroda Parlamenta BiH je za "Danas" rekao da nije sporna rezolucija o osudi zločina svih žrtava sukoba.

"No, mi u Sarajevu prevashodno moramo doneti Rezoluciju o Srebrenici, jer je to najteži zločin, pa tek onda rezoluciju o osudi svih drugih zločina", rekao je Tihić, koji i lider Stranke demokratske akcije.

Tihić, koji predvodi visoku delegaciju BiH u poseti Srbiji, rekao je da su strateški interesi BiH dobri i prijateljski odnosi sa Srbijom i susednim zemljama, kao i da treba unaprediti sve vrste saradnje - ekonomsku, kulturnu i političku.

On je rekao da za razliku od predsedavajućeg Predsedništva BiH Harisa Silajdžića, koji je posetu Beogradu uslovio obilaskom osuđenika Ilije Jurišića, za dolazak u Srbiju nije postavljao uslove.

"Ne treba da postoje preduslovi za saradnju i razgovore. Upravo zbog te vrste uslovljavanja, mi već četiri godine nemamo dijalog države BiH i države Srbije. Zvanični Beograd saradjuje samo s entitetom Republikom Srpskom, što nije dobro, kako za BiH, tako i za Srbiju", rekao je Tihić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: