Bogdanović: Bruka i sramota

Posle Podujeva ćemo morati ozbiljno da se zapitamo o statusu izmeštenih lokalnih samouprava gde Srbi ne žive, izjavio je ministar za Kosovo Goran Bogdanović.

Izvor: FoNet

Utorak, 15.06.2010.

09:37

Default images

"Ja ću već na prvoj sednici Vlade u četvrtak izaći sa inicijativom da za sedam-osam opština, u kojima Srbi ne žive, uvedemo veća ili koordinatore", rekao je on.

Na pitanje za koje će opštine tražiti veća ili koordinatore, rekao je: "Za Đakovicu, Dečane, Prizren, Uroševac, Podujevo, Suvu Reku, Klinu u kojoj, iako je povratnička opština, imamo ogroman problem".

Na pitanje kako komentariše tuču poslanika iz Podujeva, Bogdanović je odgovorio da je to "bruka i sramota zbog koje smo i doneli odluku da se sazove nova skupština, da budu prisutni predstavnici ministarstva za KiM i da se utvrde činjenice i pravo stanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: