Šarić povezan sa železnicom?

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je izjavio da nema saznanja o povezanosti u poslovanju srpske i hrvatske železnice sa kompanijom Darka Šarića.

Izvor: Beta

Utorak, 15.06.2010.

09:25

Default images

"Nema operativnih podataka o toj povezanosti, ali se istraga nastavlja i sva nova saznanja će biti na raspolaganju javnosti“, rekao je Dačić.

"Sigurno je da je u poslovanju železnice bilo i ranije istraga vezanih za odnos hrvatske i srpske železnice, ali one nisu dokazane i svaki novi podatak je od koristi", izjavio je Dačić gostujući na RTS-u.

On je dodao da se od američkog FBI-ja, između ostalog, očekuju podaci o uhapšenom bivšem direktoru Železnica Srbije Milenku Šarančiću.

Ministar policije je kazao i da narednih dana očekuje izručenje osuđenog pripadnika zemunskog kriminalnog Sretka Kalinića za ubistvo premijera iz Hrvatske u Srbiju.

"Ima mnogo nerešenih ili rešenih ubistava i drugih krivičnih dela za koje su potrebna dodatna objašnjenja i saznanja. Od Kalinića i Miloša Simovića koji je, takođe kao član zemunskog klana, osuđen u Srbiji za ubistvo premijera, očekujem korisne informacije, pa su moguće i neke nove akcije tužilaštva i policije", kazao je Dačić.

On je naglasio da je neophodna dobra saradnja policija u regionu, jer su, kako je naveo, kriminalne grupe regiona povezane bez obzira na nacionalnu pripadnost ili političku situaciju.

Dačić je najavio i da bi uskoro građani Srbije i Hrvatske mogli da prelaze državnu granicu između dve zemlje uz ličnu kartu.

"Predložio sam to hrvatskom kolegi i on mi je rekao da će se o tome konsultovati sa premijerkom Vlade Hrvatske Jadrankom Kosor", rekao je Dačić, dodavši da je "cilj da građani Srbije mogu po celoj Evropi da putuju bez viza".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: