Radnici "Trudbenika" na Bulevaru

Radnici “Trudbenik gradnje“, koji štrajkuju ispred Ministarstva ekonomije, blokirali su oko podne Bulevar kralja Aleksandra u pravcu ka centru grada.

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2010.

17:46

Default images

Član štrajkačkog odbora Dobrivoje Gavrilović kaže da radnici traže prijem kod državnog sekretara u Ministarsvu ekonomije Nebojše Ćirića i isplatu socijalnog programa.

On je rekao da će radnici ostati na ulici do ispunjenja zahteva. Saobraćaj se zbog zatvorene trake usmerava kroz Resavsku ulicu, a druga traka Bulevara kralja Aleksandra ka Zvezdari nije blokirana.

Kako je saopštio Štrajkački odbor "Trudbenik gradnje" tokom prethodna tri meseca, radnici su obustavili proteste ispred Agencije za privatizaciju i Ministarstva ekonomije, ali pošto nije postignut dogovor o socijalnom programu rešili su da nastave proteste.

Kako navode radnici, propadanje Trudbenik gradnje je posledica kršenja zakona i ugovora u privatizaciji našeg preduzeća, ali uprkos tome Agencija i Ministarstvo ekonomije već sedam meseci odbijaju da preduzmu bilo kakve korake kako bi rešili probleme.

"Nikakva obećanja više nas neće skloniti sa ulice, a Ministarstvo daljim ignorisanjem samo rizikuje radikalizaciju protesta", navodi se u saopštenju Štrajkačkog odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: