LDP: Odlična vest iz Luksemburga

Odluka o početku ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom je odlična vest, izjavio je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2010.

18:11

Default images

On je poručio da Vlada Srbije više nema nijedan izgovor za dalje odlaganje reformi.

"Sada je vreme za odgovor na pitanje šta ćemo raditi u ovim mesecima, možda i godini, koliko će ratifikcija trajati. LDP je spreman za taj posao", navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.

Od danas, naglasio je on, Vlada više nema nijedan izgovor za dalje odlaganje reformi, za činjenicu da u Skupštini Srbije ne postoji nijedan predlog zakona potreban za dalje usvajanje evropskih standarda.

"Vlada već sutra, u parlamentu, mora da nam kaže šta je njen plan. Mi svoj imamo, ponudili smo ga i čekamo odgovor na pitanje da li su drugi spremni da prihvate naš dogovor za budućnost", poručio je Jovanović.

Jovanović je ocenio da Srbija kasni za regionom i zato predlaže dva mehanizma za ubrzanje procesa evropskih integracija - donošenje odluke o ulasku u NATO i novu regionalnu politiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: