Kina: Napad tigrova u zoo vrtu

Grupa od pet tigrova napala je i usmrtila muškarca, a njegovom sinu nanela povrede u zološkom vrtu na severozapadu Kine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2010.

16:10

Default images

Do napada tigrova je došlo pošto su vrata kaveza bila otvorena, pa su otac i sin ušetali unutra, javila je kineska novinska agencija Sinhua.

Četrdesetpetogodišnjem otacu nanete su povrede po glavi i vratu i podlegao je na mestu nesreće u zološkom vrtu Sian Ćinling za divlje životinje u Sianu, prestonici provincije Šanksi, dok je njegov sedamnaestogodišnji sin lakše povređen.

Iako su znaci za upozorenje bili postavljeni da obaveste posetioce da ne ulaze u zonu gde se nalaze tigrovi, dva muškarca su ušetala dok su bili na izletu malo pošto je sin prošao prijemni test za državni koledž.

"Ulazna vrata ka zoni tigrova su bila otvorena, pa smo mi ušli. Onda su nas napali tigrovi", rekao je povređeni Džang.

Kineska policija je pritvorila direktora zoološkog vrta i naložila istragu, navodi Sinhua.

Japanska agencija Kjodo prenosi da je u martu jednog čuvara napao tigar u zološkom vrtu u Šangaju, pošto je neko zaboravio da zaključa kavez s tigrovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: