Odbijen ombudsmanov amandman

Skupštinski Odbor za saobraćaj i veze nije usvojio amandman ombudsmana Saše Jankovića koji se odnosi na član 128. predloga Zakona o elektronskim komunikacijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2010.

15:44

Default images

Predloženim amandmanom bi nadzor nad komunikacijom građana bio moguć samo uz dozvolu suda.

Odbor je usvojio drugi Jankovićev amandman na član 130. ovog Zakona koji povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti omogućava da nadzire primenu zakona.

Janković je naveo da će prema članu 128. biti poznato ko je koga zvao, u koje vreme, odakle, koliko je trajao razgovor, čime se zadire u privatnost građana.

Zaštitnik građana je naveo mogućnost da pred Ustavnim sudom pokrene i postupak o ustavnosti Zakona o elektronskim komunikacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: