Cvetković: Putevi od “Telekoma“

Prioriteti Vlade Srbije su infrastrukturni projekti i velika sredstva od prodaje "Telekoma" biće uložena u izgradnju puteva, kaže premijer Mirko Cvetković.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.06.2010.

15:10

Default images

Ukoliko budemo uspešno prodali "Telekom", imaćemo dovoljno sredstava za izgradnju poprečnih autoputeva, rekao je premijer tokom posete Kruševcu.

On je kao primer naveo autoput koji bi spajao Pojate, Kruševac, Požegu, Užice i dalje išao prema Republici Srpskoj.

Cvetković je, polažući kamen temeljac za izgradnju carinskog kompleksa, rekao da je vlada donela odluku da pored osnovnih koridora gradi i poprečne autoputeve koji bi ih povezivali.

"To je plan koji podrazumeva izgradnju horizontalne infrastrukture, vezivanjem glavnih koridora, za koji će biti izdvojen najveći deo sredstava od prodaje 'Telekoma'", naveo je premijer.

Cvetković je istakao da izgradnja carinskog kompleksa u Kruševcu predstavlja doprinos decentralizaciji Srbije na kojoj će se i dalje raditi, a koja će imati i veliki značaj za grad i okolinu.

O premijerovoj najavi izgradnje novih autoputeva u Republici možete čitati i na našoj stranici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: