Euleks: Istrage protiv korupcije

Tužioci Euleksa su zadovoljni istragom protiv ministra saobraćaja i telekomunikacija Kosova Fatmira Ljimaja, izjavila portparolka Euleksa Karin Limbal.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2010.

09:54

Default images

"Možemo reći da se istraga nastavlja dobrim ritmom i rezultati će to potvrditi", rekla je Limbalova za list Koha ditore.

"Mi smo govorili da je to komplikovana istraga koja zahteva vreme. Mogu reći da to što smo videli poslednjih dana pokazuje da smo bili iskreni u izjavama i da je ovo početak sve češćih aktivnosti Euleksa u borbi protiv korupcije", kaže Limbalova.

Ona je dodala da Tužilaštvo ima nekoliko izvora u vezi sa slučajem Ljimaj i da to, zajedno sa dokazima prikupljenim tokom istrage, nudi dokaze o pranju novca, organizovanom kriminalu i korupciji.

"Ne bi bilo korektno unapred govoriti o rezultatima istrage, jer bi to istovremeno bilo štetno i za istragu", kazala je Limbalova.

Kako je pre nekoliko dana izjavio premijer Kosova Hašim Tači, istragom za korupciju je obuhvaćeno 111 slučajeva koji se odnose na zvaničnike iz ove i prethodnih vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: