Održan Festival hrane i pića

Na Beogradskoj tvrđavi juče i danas održan je prvi Beogradski festival hrane i pića.

Izvor: B92

Nedelja, 13.06.2010.

18:53

Default images

Posle Njujorka, Londona, Melburna, Singapura i drugih svetskih metropola posetioci festivala mogli su po promotivnim cenama da probaju kulinarske specijalitete 13 najboljih restorana prestonice.

Na festivalu su se predstavili i brojni proizvođači hrane i pića, poslastičari, vinarije.

Pored zabavnog, festival ima i društveno-odgovorni i humanitarni karakter, jer promoviše pravilno odlaganje i recikliranje ambalaže, a sva hrana koja preostane biće poklonjena Banci hrane.

Štand na festivalu imao je i B92 na kojem su se prodavali humanitarni tanjirići "Hrana za sve", a čijom se kupovinom, po ceni od 100 dinara, obezbeđuje jedan obrok u narodnoj kuhinji.

Takođe, organizovan je i edukativni projekat zdrave ishrane, u okviru koga su organizovane radionice namenjene deci i omladini o važnosti zdrave i pravilne ishrane i fizičke aktivnosti.

U promociji zdrave ishrane na Festivalu hrane i pića učestvovala i “Viktorija grupa”.

“Cilj našeg prisustva na Festivalu hrane i pića je bio da malo približimo našim građanima kako se sojini proizvodi pripremaju, kako utiču na ishranu, kako utiču na zdravlje i na dobar način života”, kaže direktorka marketinga "Viktorija grupe", Natalija Kurjak.

“Drugi deo priče je da uz sojine proizvode pomognemo sugrađanima koji imaju problem sa holesterolom i trigliceridima da na taj način, uz primenu domaćeg proivoda od genetski nemodofikovane soje, može da se reši taj neprijatelj našeg organizma – holesterol i trigliceridi”, objašnjava ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: