Uhapšena 91 osoba u Teheranu

Samo u Teheranu uhapšena je 91 osoba prlikom obeležavanja prve godišnjice spornog reizbora iranskog predsednika Mahmuda Ahmdinedžada.

Izvor: B92

Nedelja, 13.06.2010.

14:53

Default images

Hapšenja su se dogodila na jučerašnjim protestima na kojima se, u različitim delovima grada, okupilo nekoliko hiljada protivnika politike iranskog predsednika.

Jučerašnja hapšenja potvrdio je šef policije Teherana Husein Sajedinija na koga se poziva danas iranska agencija Isna.

Sajedini je negirao da je bilo sukoba između snaga bezbednosti i demonstranata, pa nije jasno kako je došlo do hapšenja, prenela je italijanska agencija Ansa.

Međutim, prema izvorima opozicije i prema izjavama svedoka, došlo je do incidenata ispred univerziteta i na trgu Engelab, policija je upotrebila suzavac, a čuli su se i hici iz vatrenog oružja, navela je Ansa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: