Od utorka smirivanje vodostaja

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne sitaucije Predrag Marić izjavio je da se posle utorka može očekivati smirivanje vodostaja Dunava u Srbiji.

Izvor: B92

Subota, 12.06.2010.

13:43

Default images

Dolazak vrha vodenog talasa na Dunavu "u dobroj meri zavisi od Đerdapa i činjenice koliku količinu vode propusti“, izjavio je Marić.

Marić je danas obišao nekoliko naselja u opštini Beočin, gde je zbog porasta vodostaja ugroženo oko sto objekata, a voda je najvećim delom ušla u ekonomske objekte, a manjim delom u kuće stanovnika tih naselja.

"Situacija je trenutno pod kontrolom zato što je u toku noći urađeno dosta oko učvršćivanja bedema i trafo-stanice. Očekujem da nakon sutrašnjeg dana dođe do opadanja nivoa Dunava", rekao je on.

Marić je danas obišao i klizište u okolini Beočina, gde je ugroženo 39 ljudi u devet kuća i gde se, prema njegovim rečima, situacija danas malo smirila, ali ne u potpunosti.

On je istakao da je potrebno veoma brzo reagovati i preduzeti korake na sanaciji klizišta, o čemu je razgovarao sa predsednikom opštine Beočin i dogovorio mere koje će biti preduzete u narednom periodu.

Marić je kazao da će se i dalje pratiti vodostaj Dunava kod Beograda, i to posebno u ponedeljak i utorak, posle čega se očekuje smanjenje vodostaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: