Đelić: Luke na Dunavu javno dobro

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izjavio je da je izrada Dunavske strategije odličan povod da se u našoj zemlji uredi sve što je neophodno.

Izvor: Dnevnik, Tanjug

Subota, 12.06.2010.

11:49

Default images

On je istakao da će, prema zakonu koji je u pripremi, luke na Dunavu biti javno dobro.

Dunavska strategija uključuje usvajanje novog zakona koji će "postaviti na zdrave noge upravljanje lukama" jer je, prema evropskim standardima, samo priobalje javno dobro koje može da se izdaje u koncesiju, a operatori lukama su privatna lica, rekao je on u novosadskom "Dnevniku".

Napominjući da bi u tom pravcu trebalo da idu zakonske promene koje su već pripremljene, Đelić je dodao da "ono što mora biti javno dobro, biće javno dobro", a u isto vreme nijedan privatni interes neće biti ugrožen "jer je Srbiji potreban domaći kapital da zaživi Dunav, a i naš pravni sistem mora poštovati privatnu svojinu".

Vicepremijer zadužen za evropske integracije je kazao da je na poslednjoj zvaničnoj konferenciji posvećenoj izradi Dunavske strategije, u rumunskoj luci Konstanci, prihvaćena inicijativa Srbije da skup o najvažnijem pitanju, finansiranju tog projekta, bude održan 27. septembra u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: