Dačić: Podrška Urugvaja

Urugvaj daje principijelnu podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, izjavio je u Montevideu ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.06.2010.

19:23

Default images

Još jednom je potvrđeno da Srbija može u punoj meri da računa na podršku Urugvaja kada je reč o političkim pitanjima, naveo je Dačić.

"Urugvaj je jedna od prijateljskih zemalja kojoj sam izrazio zahvalnost zbog principijelnog stava na podršci našem teritorijalnom integritetu", rekao je on, podsetivši da Urugvaj, kao i većina država Latinske Amerike nije priznala Kosovo.

Dačić je naveo da je njegova poseta, posle dužeg perioda, prvi bilateralni kontakt i susret predstavnika Srbije sa zvaničnicima Urugvaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

"Sigurno je da saradnja može da bude bolja", rekao je on, istakavši da Srbija i Urugvaj gotovo i nemaju saradnju i da je to velika greška.

Prema njegovim rečima, veze sa Urugvajem, kao i drugim latinoameričkim državama treba obnoviti i "u tom smislu treba pripremiti razna dokumenta - za međusobno ukidanje viza, ekonomsku i policijasku saradnju...

Dačić od ponedeljka boravi u šestodnevnoj poseti Brazilu, Argentini i Urugvaju, u cilju uspostavljanja čvršće saradnje u suzbijanju trgovine narkoticima, posebno kokaina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: