Tadić: Karta nepotpuna zbog greške

Predsednik Boris Tadić prijavio je svu imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije ali u izveštaju nisu prikazani svi podaci zbog tehničkih nedostataka programa.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.06.2010.

16:39

Default images

Prema podacima objavljenim na sajtu Agencije, predsednik Tadić ima mesečni prihod od 142.944 dinara, a koristi službeni stan čija površina nije navedena.

U izveštaju je navedeno da nema depozita i štedne uloge u bankama i drugim finansijskim organizacijama u zemlji i inostranstvu, kao ni nepokretnu imovinu u zemlji i inostranstvu, ni automobil.

Kabinet predsednika Republike saopštio je krajem januara ove godine da je Tadić poslao Agenciji za borbu protiv korupcije izveštaj o svojoj imovini i prihodima.

Kako se navodi u saopštenju, Tadić nema pokretne, ni nepokretne imovine, dok mu je ušteđevina 55. 000 evra.

Tadićeva imovina se, dodaje se, nije uvećala, ni promenila od 2004. godine.

Ta ušteđevina nije prikazana u izveštaju Agencije koji je juče postavljen na njen sajt zbog nedostataka kompjuterskog programa Agencije.

Iz baze podataka povučena je pogrešna tabela, objasnili su u Agenciji, uz napomenu da "nije bila ničija loša namera da se tako nešto uradi".

Došlo je do greške, naveli su, i čim je ona uočena, stručnjaci su počeli da otklanjaju nedostatak koji je do nje doveo.

Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije objavljene su imovinske karte više od 700 funkcionera, među kojima je i izveštaj o imovinskom stanju predsednika Tadića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: