Espanja očekuje ratifikaciju SSP-a

Ambasador Španije Injigo de Palasio Espanja kaže da se može pretpostaviti da će ministri spoljnih poslova EU dati zeleno svetlo za početak ratifikacije SSP-a.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.06.2010.

12:47

Default images

Ukoliko takva odluka bude donesena, onda će "to će biti ogroman korak napred u procesu integracije Srbije u EU", istakao je on.

De Palasio Espanja je naveo da će glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc u ponedeljak usmeno izvestiti ministre spoljnih poslova o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom i da će oni potom doneti odluku o ratifikaciji SSP-a.

"Koliko mi znamo, pismeni izveštaj koji je Bramerc podneo Savetu bezbednosti UN je podjednako pozitivan kao i prethodni u decembru. Otuda, ukoliko i usmeni izveštaj 14. juna bude pozitivan, kao što Španija očekuje, možemo pretpostaviti da će članice EU doneti odluku da pokrenu proces ratifikacije SSP", rekao je ambasador.

De Palasio Epanja nije želeo da procenjuje da li će na sastanku u ponedeljak biti ostvaren nekakav pomak kada je reč o kandidaturi Srbije za članstvo u EU.

On je podsetio da je za napredak po tom pitanju potrebna saglasnost svih članica.

"U svakom slučaju treba da se usredsredimo na značaj pokretanja procesa stabiliacije i pridruživanja sa Srbijom i da se nastave reforme", istakao je ambasador koji je, kako kaže, uveren da će "proces integracije Srbije u EU narednih meseci "dobiti veliki zamah."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: