Lisovolik o podeli bonusa

"Vlada je sa MMF-om dogovorila iznose jednokratne pomoći koja će biti podeljena određenim socijalnim kategorijama“, kaže predstavnik MMF-a Bogdan Lisovolik.

Izvor: B92

Petak, 11.06.2010.

12:45

Default images

"Međutim, nije postavljeno nikakvo ograničenje kako će pomoć biti raspoređena u okviru tih kategorija, izjavio je Lisovolik.

On je ukazao da bi za MMF bilo poželjnije da se ta pomoć ciljano usmeri ka ugroženijim i siromašnijim penzionerima i onima koji imaju manje plate, ali će, prema njegovim rečima, ta institucija poštovati kakvu god odluku da donese vlada.

On je podsetio da je dogovoreno da se za jednokratnu pomoć izdvoji 6,5 milijardi dinara, i to dve milijarde dinara zaposlenima "koji su na državnim platama", dve milijarde penzionerima, milijardu dinara siromašnim opštinama i 1,5 milijardi za socijalnu pomoć.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je pre dva dana da još nema konsenzusa u vladi oko kriterijuma za dodelu jednokratne pomoći zaposlenima u javnom sektoru i penzionerima i najavio da će pomoć biti dodeljena najsiromašnijim slojevima stanovništva.

Premijer nije mogao da precizira kada će ti kriterijumi biti utvrđeni.

"Te isplate se pogrešno nazivaju bonusima, jer se radi o pomoći najugroženijima", rekao je Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: