Oslobođen švajcarski biznismen

Maks Geldi, švajcarski biznismen koji se nalazio u središtu diplomatskog spora Švajcarske i Libije, pušten je iz zatvora u Tripoliju.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.06.2010.

08:22

Default images

Geldi, rukovodilac libijske filijale švajcarske firme "ABB", osuđen je u februaru na četiri meseca zatvora zbog kršenja libijskih imigracionih zakona.

"Geldi je oslobođen. On je u dobrom stanju, fizički i moralno. Trenutno se nalazi u hotelu u Tripoliju, a u subotu ćemo početi sa pribavljanjem izlazne vize kako bi mogao da se vrati kući", rekao je njegov advokat Salah Zaraf.

Za sada nema potvrde švajcarskih vlasti o puštanju Geldija na slobodu.

Njegovi problemi sa libijskim vlastima počinju nekoliko dana pošto je policija u julu 2008. u Ženevi uhapsila sina libijskog lidera Moamera Gadafija, Hanibala, zbog optužbi da je zlostavljao dva člana svog osoblja, a te optužbe su naknadno odbačene.

Hapšenje Hanibala Gadafija izazvalo je žestoku diplomatsku buru, a Libija je prekinula isporuke nafte Švajcarskoj, povukla milijarde dolara iz banaka u toj zemlji i uhapsila dvojicu švajcarskih državljana.

Sud je početkom ferbuara ukinuo 16. mesečnu zatvorsku kaznu švajcarskom državljaninu Rašidu al-Hamdaniju, radniku jedne građevinske firme, koji je uhapšen zajedno sa Geldijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: