Tači: Situacija mirna i stabilna

Predsednik Saveta za nacionalnu bezbednost Kosova, premijer Hašim Tači, ocenio je bezbednosnu situaciju na Kosovu kao mirnu i stabilnu.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2010.

17:21

Default images

Tači smatra da su "incidenti koji su se poslednjih dana događali izolovani slučajevi bez uticaja na bezbednosnu situaciju".

Tači je rekao da je bezbednosna situacija mirna uprkos incidentima među kojima su, kako je naveo, incident u Istoku sa srpskim povratnicima, napad ručnim bombama u Zubinom Potoku, dizanje u vazduh antena legalnih operatera mobilne telelfonije i pretnje Kforu.

"Ti su incidenti ocenjeni kao izolovani i bez uticaja na remećenje bezbednosne situacije u zemlje", navodi se se u saopštenju sa sednice Saveta za nacionalnu bezbednost Kosova.

Takođe je ocenjeno da je "akt organizovanja i održavanja nezakonitih izbora od strane Vlade Srbije na severu Kosova nastavak instrumentalizacije Srba građana Kosova i pokušaj destabilizacije bezbednosne situacije na Kosovu".

"Slabo učešće Srba građana Kosova na ovim izborima dobar je pokazatelj o njihovoj spremnosti da se integrišu u institucije Kosova", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da je kosovski premijer čestitao policiji Kosova uspešno ostvarivanje zadataka tokom poslednjih protesta u Mitrovici, kada je sprečen mogući međuetnički sukob.

Savet za nacionalnu bezbednost Kosova dao je podršku Vladi Kosova da nastavi beskompromisnu borbu protiv korupcije, organizovanog kriminala i da bude otvorena za saradnju sa međunarodnim institucijama u ostvarivanju ovih zadataka.

Savet je razmatrao i predlog Stategije bezbednosti Kosova i godišnju platformu i prioritete Kosovske obaveštajne agencije, koji će se razmatrati i usvojiti na sednici Vlade, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: