Pregovori o vlasti u Mitrovici

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković kaže da je u Kosovskoj Mitrovici odžan prvi krug pregovora oko formiranja nove opštinske vlasti.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2010.

15:19

Default images

Prvi krug pregovora oko formiranja vlasti u Kosovskoj Mitrovici je obavljen, ali nije bilo dogovora o tome ko će obavljati koju funkciju, izjavio je Nedeljković.

Čekamo da Izborna komisija verifikuje mandate, a onda ćemo intenzivirati razgovore, rekao je Nedeljković i naglasio da je DS još u predizbornoj kampanji izašla sa imenom kandidata za predsednika opštine.

"To je Ivica Mirković, predsednik Privremenog organa, čovek koji može, želi i zna da vodi opštinu na pravi način", ocenio je Nedeljković i dodao da će DS na tome istrajati.

Nedeljkovć je rekao da će vlast biti formirana od proevropskih stranaka, koje su na izborima 30. maja u Kosovskoj Mitrovici osvojile 16 od ukupno 30 mandata u Skupštini opštine.

Na izborima 30. maja DS je svojila šest mandata za Skupštinu opštine, Koalicija SPS, PUPS, Jedinstvena Srbija i GI Srbija, demokratija, pravda - Oliver Ivanovic po tri G 17+ i SDPS-Rasim Ljajić po dva mandata, dok su SNS i DŠ ukupno osvojile 14 mandata (po sedam).

Prva sednica SO treba da se održi 15 dana nakon verifikacije mandata dok u roku od 60 dana treba da se konstituiše Skupština opštine i obavi izbor predsednika i sekretara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: