HR: Prijava protiv vozača autobusa

Policija u Karlovcu podneće krivičnu prijavu protiv vozača autobusa koji je prekjuče sleteo s puta i prevrnuo se pri čemu je povređeno 37-oro dece.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2010.

18:19

Default images

Pri tom je troje dece teško povređeno, a učiteljici je amputirana podlaktica.

Uzrok nesreće bila je nepropisna brzina vozača, 38-godišnjaka iz Sesveta, istočnog dela Zagreba, koji je na putu s ograničenjem brzine od 70 kilometara na čas jurio “više od stotke“.

U momentu izletanja, vozač je smanjio brzinu, ali ne dovoljno. Krivična prijava podnosi se zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo izazivanje saobraćajne nesreće.

U autobusu koji se vraćao s izleta na Plitvička jezera i kretao prema Karlovcu, nalazilo se 44 dece trećeg razreda osnovne škole iz Prigorja Brdovečkog kod Zaprešića, troje učitelja, jedan roditelj, vođa puta i vozač.

U utorak nešto pre 19 časova, autobus je sleteo s ceste, udario u kameni usek i prevrnuo se preko obe vozne trake, što je uzrokovalo višesatni prekid saobraćaja.

Svi putnici su prevezeni u karlovačku bolnicu, a 23 ih je zadržano na lečenju, uglavnom zbog posekotina.

Najteže povređena je bila učiteljica kojoj je lekari morali amputirali levu podlakticu.

Stanje svih povređenih sada je stabilno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: