Saradnja policija SRB i Argentine

Potpisan Memorandum koji će olakšati saradnju srpske i argentinske policije u borbi protiv organizovanog kriminala i ilegalne trgovine narkoticima.

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.06.2010.

18:56

Default images

Memorandum su u Argentini potpisali ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i argentinski ministar pravde, bezbednosti i ljudskih prava Hulio Alaka.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, Alaka je naglasio da je naša zemlja jedna od retkih u Evropi sa kojom Argentina ima potpisan ovakav Memorandum.

On je naveo i da je na osnovu informacija srpske policije u Argentini u proteklom periodu uhapšeno više lica i zaplenjena velika količina narkotika.

Tokom boravka u Južnoj Americi Dačić je potpisao i Memorandum o razumevanju sa ministrom pravde Brazila Luišom Baretom.

Potpisivanje Memoranduma o razumevanju sa zemljama Latinske Amerike omogućiće srpskoj policiji intenziviranje direktne saradnje i razmenu operativnih informacija u borbi protiv organizovanog kriminala i trgovine drogom, sa policijama tih zemalja, navodi se u saopštenju.

Poslednjeg dana posete Latinskoj Americi Dačić će boraviti u Urugvaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: