HR: Mediji o mafijškom obračunu

Obračun Miloša Simovića i Sretka Kalinića, osuđenih za ubistva premijera Zorana Đinđića, koji je završio ranjavanjem Kalinića, udarna je tema hrvatskih medija.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.06.2010.

11:38

Default images

Policija traga za Simovićem, a za pomoć je zamolila i građane, dajući na uvid Simovićevu fotografiju.

Portparol MUP-a Krunoslav Borovec sinoć je potvrdio da se Simović sumnjiči za pokušaj ubistva i ocenio da je sukob u Rakitju bio obraćun srpskog kriminalnog miljea.

Kalinić, za koga mediji ističu da je najokrutniji pripadnik zemunskog klana s nadimkom "Zver", nađen je s dve rane u stomaku kod jezera u zagrebačkom prigradskom naselju Rakitje i prebačen je u zagrebačku bolnicu Sestara milosrdnica, gde je operisan i nalazi se van životne opasnosti.

Informaciju o identitetu ranjenog sinoć je potvrdila i zagrebačka policija, a mediji ističu da se kao mogući krivac za Kalinićevo ranjavanje neslužbeno pominje Miloš Simović.

Kalinić je navodno sam od sebe rekao policiji rekao da je na njega pucao Simović.

Hrvatski mediji, koji su isprva pisali da Kalinić kod seba nije imao dokumenata, preneli su izjavu srpskog ministar unutrašnjih poslova Ivice Dačića da je Kalinić kod sebe imao hrvatski pasoš, ali s lažnim identitetom.

Zagrebačka policija saopštila je da zbog tog događaja traži srpskog državljanina starog 31 godinu, a građani koji o Simoviću mogu dati bilo kakvu korisnu informaciju zamoljeni su da se jave na broj 92.

Hrvatski mediji ističu da su Kalinić i Simović u bekstvu od atentata počinjenog u martu 2003. godine, da im se sudilo u odsustvu, pri čemu im je presuđeno po 30 godina zatvora, a Kaliniću i dodatnih 40 godina zatvora zbog učešča u 19 ubistava, tri otmice i dve terorističke akcije.

Mediji u Hrvatskoj navode da je nadimak "Zver" Kalinić opravdao morbidnim ubistvom srpskog kriminalca Zorana Savića, koga je sekirom rasekao na komade, čekićem mu smrvio krupnije kosti, a ostatke tela zapalio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: